World Matchplay huipentuu mahtavaan finaaliin – kumpi vie mestaruuden, Luke Humphries vai Michael van Gerwen?

World Grand Prix Premier League New Zealand Australian Luke Humphries World Matchplay Dartsin

World Matchplay saa arvoisensa huipennuksen sunnuntaina, kun kaksi dartsin supertähteä iskee yhteen finaalissa.

Sunnuntaina klo 22:15 alkavassa finaalissa kohtaavat lopulta kaksi aika odotettua nimeä, sillä hallitseva maailmanmestari Luke Humphries oli ennakoissa suurin voittajasuosikki turnaukseen. Myös Michael van Gerwen kuului suurimpien voittajasuosikkien joukkoon ja todennäköisyydet vahvistuivat entisestään avauskierroksen jälkeen, kun hollantilainen kaatoi Luke Littlerin.

Tämän jälkeen kumpikin on omalla tahollaan marssinut melkoisen vakuuttavalla tavalla kohti finaalia. Kuitenkaan finaalin suosikista ei ole mitään epäselvyyttä, sillä Luke Humphries on jättimäinen ennakkosuosikki mestariksi.

Mainos:

Kaksikko on kohdannut tämän vuoden aikana kahdeksan kertaa, joista peräti seitsemän on mennyt Humphriesin nimiin. Finaalissa mestaruuteen vaaditaan 18 legiä, joten tämäkin suosii ehdottomasti Humphriesia.

Kun tarkastellaan hieman tämän vuoden World Matchplay -turnauksen tilastoja, niin nähdään myös toinen selvä asia, joka nostaa Humphriesin osakkeita. Englantilainen ei ole yhdessäkään ottelussa jäänyt alle 100 pisteen keskiarvon. Sen sijaan MVG on ainoastaan kertaalleen pelannut ottelussa yli 100 pisteen keskiarvolla.

Myös checkouteissa prosentit ovat selvästi Humphriesin puolella. Miehen jokaisessa ottelussa katkot ovat hoituneet yli 39 prosentin todennäköisyydellä. Ensimmäisellä kierroksella prosentti oli jopa lähempänä 60%. Sen sijaan van Gerwen on jäänyt kahdesti jopa alle 30 prosentin.

Jos Humphries pystyy jatkamaan vastaavalla tasolla, niin mestaruus on aika vahvastikin haarukassa. MVG puolestaan kaipaa täydellisen esityksen lisäksi sitä, että hallitsevan maailmanmestarin ote lipsuisi tärkeimmillä hetkillä.

Finaali tulee suorana lähetyksenä Viaplayn kautta klo 22:15 alkaen.


Pelaajat: ,
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMichael van Gerwen kärsii kivuliaasta vaivasta – edessä toimenpide, jossa leuat murretaan
Seuraava artikkeliLuke Humphries on World Matchplayn mestari – ratkaisi voiton mielettömällä tavalla