lauantai, 13.07.2024
KotiRanking

Ranking

Darts Ranking

Darts ranking

Dartsin maailmanlista eli ranking muodostetaan sen mukaan, miten pelaajat ovat tienanneet palkintorahoja kahden vuoden ajanjakson aikana.

PDC:n lista on se maailman kovin, joten mukaan pystyy katsomaan, ketkä pelaajat ovat oikeasti kulloinkin maailman parhaimpia. Rankingin kannalta merkittävin turnaus on tietysti MM-kisat, koska siellä jaossa on aivan jäätävästi kovemmat palkintorahat kuin muissa turnauksissa.

Näin ollen esimerkiksi hallitseva maailmanmestari Luke Humphries ottikin maailmanlistan kärkipaikan yli 300 000 punnan erolla toisena olevaan Michael van Gerweniin.

Sensaatiomaisesti MM-finaaliin selvinnyt Luke Littler teki myös menestyksen myötä uskomattoman nousun, sillä nuorukainen löytyy nyt jo sijalta 31, mutta tuo sijoitus tulee tulevaisuuudessa nousemaan vielä rajusti.

MM-kisojen painoarvo voi näkyä myös negatiivisella tavalla rankingissa, koska mukaan otetaan vain kahden vuoden ajanjakso. Jos pelaaja on menestynyt vaikka kaksi vuotta sitten hyvin MM-kisoissa, minkä jälkeen tuleekin pannukakku, niin hyvät palkintorahat jäävät pois rankingista eikä tilalle tule uusia heikosti menneiden MM-kisojen vuoksi. Tällöin ranking voikin romahtaa nopeasti.

Ranking on tärkeässä osassa, sillä sen mukaan jaetaan kutsuja joihinkin tiettyihin turnauksiin. Myös korkeimmalla rankingissa olevat saavat helpompia reittejä, sillä esimerkiksi MM-kisoissa sijoitetut pelaajat pääsevät suoraan 2. kierrokselle. Myös muissa turnauksissa maailman kärkipelaajat saattavat välttää kokonaan 1. kierroksen taistot.

Dartsin taso on kuitenkin noussut viime vuosina niin hurjasti, että maailmanlistalla nouseminen vaatii todellakin onnistumisia. Esimerkiksi TOP10-pelaajat ovat kaikki tienanneet kahden vuoden aikana lähes 500 000 puntaa. Eli rahaa liikkuu entistä enemmän, mutta myös taistelu tästä potista on entistä raastavampaa.

PDC:N Ranking

Luetuimmat