Suomen maajoukkue ei osallistu dartsin Nordic Cupiin Islannissa – syynä korkeat kustannukset

Suomen maajoukkue darts Premier League dartsin suomalaisjuniorit
Kuva: Pixabay

Suomen maajoukkue jättää väliin toukokuussa Islannissa järjestettävä Nordic Cup -kisan. Syynä on korkeat kustannukset.

Suomen Dartsliitto tiedotti keskiviikkona ikävistä asioista, kun se kertoi maajoukkueen jättävän Islannissa järjestettävän kilpailun väliin toukokuussa.

– Maajoukkueen johtotiimi ja toiminnanjohtaja pohtivat asiaa vakavasti. Nordic Cup edustusjoukkueen koko on jo lähtökohtaisesti iso, kun kokoonpanoon kuuluu 8 miespelaajaa ja 4 naispelaajaa ja tämän kokoonpanon kilpailumatkan kustannukset nousevat liki 20 000 euroon, tai jopa sen ylikin, Dartsliiton tiedotteessa todetaan.

Mainos:

Syynä turnauksen väliin jättämiseen on yksinkertaisesti taloudelliset asiat, sillä korkeat kustannukset saattaisivat vaarantaa liiton talouden, joten sen suhteen ei haluta ottaa minkäänlaisia riskejä. Tämä tarkoitti sitä, että lopulta vaikea päätös oli pakko tehdä ja Suomen maajoukkue jättää tapahtuman väliin.

– Liiton taloutta rasittaa tammikuun kilpailutapahtumassa syntyneet ylimääräiset kulut. Maajoukkueen osallistumista kattavaa rahoitusta Islantiin ei ole mahdollista järjestää maalis-toukokuussa liiton kassavirtaa kevään aikana vaarantamatta, joten valitettavasti lopputulemana on päätös, että Suomen edustusjoukkue ei osallistu vuoden 2024 Nordic Cupiin Islannissa, tiedotteessa kerrotaan.


Edellinen artikkeliTässä PDC:n kovimmassa vireessä olevat pelaajat! Gary Anderson nakuttanut hirmutulosta
Seuraava artikkeliNathan Aspinall oli kuningas Exeterissä – nappasi kauden ensimmäisen Premier Leaguen voiton