Stephen Bunting kaatoi Michael van Gerwenin – nappasi uransa ensimmäisen Major-voiton

Stephen Bunting Michael van Gerwen

Stephen Bunting vietti varmasti uransa ikimuistoisinta iltaa sunnuntaina, kun mies nappasi uransa ensimmäisen Major-turnauksen mestaruuden.

Buntingille finaalipaikka oli PDC:n puolella harvinaista herkkua, sillä kyseessä oli ensimmäinen finaalipaikka televisioidussa PDC:n turnauksessa sitten vuoden 2014 Sydney Darts Mastersin. Silloin mestaruus jäi haaveksi, mutta toinen kerta toden sanoi. Michael van Gerwen lähti finaaliin suosikkina, mutta heti ensimmäiset erä näyttivät sen, että Bunting ei todellakaan jännitä kovaa paikkaa.

Bunting oli läpi ottelun todella kova omissa aloitusvuoroissaan, eikä hollantilainen onnistunut kuin kertaalleen ryöstämään. Se oli kuitenkin laiha lohtu van Gerwenin kannalta, koska samaan aikaan mies menetti oman aloituksensa peräti kolmesti.

Mainos:

Tämä tarkoittikin sitä, että Bunting nappasi uransa kovimman voiton, kun mies juhli Mastersin mestaruutta numeroin 11-7. Buntingin huimasta esityksestä finaalissa kertoo se, että englantilainen heitti yli 102 pisteen keskiarvolla ja laittoi legit poikki peräti 55% tehokkuudella.

38-vuotias Bunting saa varmasti voitosta hurjasti itseluottamusta, sillä se oli samalla myös palkinto tasaisesti kehittyneistä otteista. Viime kaudella The Bullet selvitti tiensä MM-kisoissa jo puolivälieriin ja Grand Slamissa välieriin, joten jotain tällaista on ollut ilmassa.

Stephen Bunting kuittasi mestaruudesta 65 000 puntaa, kun taas van Gerwen lihotti pankkitiliään 30 000 punnan edestä.

Stephen Bunting voitti Mastersin


Pelaajat:
Turnaukset:
Edellinen artikkeliMastersin puolivälierät pelattu – Michael van Gerwen jatkoi huikeaa kyytiä
Seuraava artikkeliDartsin Premier League jatkuu torstaina – tässä kaavio